Overslaan en naar de inhoud gaan

Intercommunale IMOG Moen

Imog heeft geïnvesteerd in een tweede tankstation voor aardgas. Er was al een tankstation voor aardgas op de site in Harelbeke, en nu is er ook op de locatie in Moen een CNG-tankinstallatie in gebruik genomen. 

Ook voertuigen van de gemeente Zwevegem en die van particulieren kunnen er volgetankt worden. “Wie slim is, rijdt op aardgas. Want rijden op CNG (compressed natural gas) is goedkoop en schoon. Aardgas is dé brandstof van de toekomst”, zegt koen Delie van Imog. De nieuwe tankinstallatie is een investering van 394.500 euro. Het project werd gerealiseerd dankzij een samenwerking met verschillende partners, zoals de gemeente Zwevegem, die het stuk grond in erfpacht gaf en de firma Ecofillco uit Anzegem.

Bron: Imog Moen - CNG tankstations België - Aardgasrijder Forum - Rijden op aardgas

Station Oudenaarde

Nieuw gerealiseerd project bij de stadsdiensten van Oudenaarde

Plaatsing van een nieuwe SlowFill CNG installatie
Coltri MCH14 die de mogelijkheid biedt aan 4 voertuigen om tegelijk te kunnen tanken.

Brandstoffen Dejap

In de jaren 70 start Jean-Pierre De Jans zijn handel in butaan, propaan, en LPG in Machelen-Zulte. Een bloeiende zaak, maar zijn zoon Piet heeft geen interesse in gas.
Hij is er van overtuigd dat de toekomst ligt in huisbrandolie.
Hij richt zich dan ook tot de distributie van gasolie voor verwarming.

In 1995 richt hij samen met zijn echtgenote bvba Brandstoffen Dejap op en bouwt zijn eigen tankstation onder de merknaam Total.

In maart 2017 wordt er gestart met de bouw van een CNG-station, in samenwerking met Ecofillco.
Eind juni 2017 is dit zelf volledig operationeel en kan er aardgas getankt worden, met auto's en zelfs vrachtwagens.

Bron: artikel in magazine Brandstoffen

Station Verko Dendermonde

Het CNG-vulstation dat afvalintercommunale Verko sinds maart 2017 in gebruik nam op haar bedrijfssite in Appels is via een badgesysteem voortaan ook toegankelijk voor voertuigen van de aangesloten gemeenten. Het OCMW van Dendermonde en de gemeente Wichelen maken als eerste gebruik van deze nieuwe betaalbare dienstverlening in de regio Dendermonde-Wetteren.

Het CNG-verhaal bij Verko is nog niet ten einde. Omdat de afvalintercommunale streeft naar minder afval en vervuiling volgen nog meer investeringen om het wagenpark uit te rusten met voertuigen die gebruik maken van milieuvriendelijke brandstoffen. Voorzitter Dirk Abbeloos verklaart: “Tegen eind 2018 zullen vijftien voertuigen van Verko op aardgas rijden, met name elf grote huisvuilwagens, een kleine huisvuilwagen voor onder andere het opkuisen van glasbolsites, een containerwagen met kraan, een bakwagen voor de kringloopwinkel en een bakwagen voor de inzameling van sluikstort.

Bron: http://www.dds-verko.be

Intercommunale IMOG Harelbeke

Op 2 oktober 2015 vond de officiële indienststelling plaats van de CNG-tankinstallatie op de Imog-site in Harelbeke. De bouw van deze installatie past in het concept rond het verminderen van de uitstoot bij de huis-aan-huis inzameling van afval. Maar Imog bouwt ook mee aan uw toekomst.

Niet alleen het eigen wagenpark zal “groener” rijden, ook de CNG-voertuigen van particulieren en van stedelijke en gemeentelijke diensten kunnen aan de nieuwe installatie volgetankt worden.

Bron: www.aardgasrijder.be